Καλή Σχολική Χρονιά!!!

Ο Διευθυντής και το Εκπαιδευτικό προσωπικό του Σχολείου μας με την έναρξη του σχολικού έτους, εύχονται σε μαθητές και γονείς μια όμορφη, δημιουργική χρονιά με επιτυχίες & όμορφες εμπειρίες!!!

8 Μαΐου 2022. Εκπ/κή επίσκεψη στη Σχολή Αριστοτέλη, στον Χώρο Θυσίας των Ναουσαίων και στον Άγιο Νικόλαο.

Στον Χώρο Θυσίας των Ναουσαίων
Χώρος θυσίας Ναουσαίων
Στη Σχολή Αριστοτέλη 1
Πολιτιστικό Κέντρο Σχολής Αριστοτέλους
Στη Σχολή Αριστοτέλη 4
Σχολή Αριστοτέλη
Στη Σχολή Αριστοτέλη 2
Σχολή Αριστοτέλη
Στη Σχολή Αριστοτέλη 3
Σχολή Αριστοτέλη
Στη Σχολή Αριστοτέλη 5
Σχολή Αριστοτέλη
Στον Άγιο Νικόλαο Νάουσας
Άγιος Νικόλαος Νάουσας

Επίσκεψη στο Ειδικό Σχολείο Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Νάουσας

Στο πλαίσιο του εργαστηρίου δεξιοτήτων με θέμα: <<Σταματώ τις διακρίσεις- Αποδέχομαι τον άλλο>> τα παιδιά της Γ’ τάξης του Δ.Σ  Πολυπλάτανου  επισκέφτηκαν το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Νάουσας και αφού ξεναγήθηκαν στον χώρο, μπήκαν στο εργαστήριο κουζίνας και έφτιαξαν μοναδικά κουλουράκια, όπως μοναδικοί ήταν και όλοι οι μαθητές!!! Επίσης, τα παιδιά συνέθεσαν και αφιερώνουν το ποίημα που ακολουθεί σε όλα τα ξεχωριστά παιδιά του κόσμου!

ΕΙΔΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ3.
ΕΙΔΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ4
ΕΙΔΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ1
ΕΙΔΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ2
ΕΙΔΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ5
ΚΕΙΜΕΝΟ ΕΙΔΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Η κινητή βιβλιοθήκη Βέροιας στο Σχολείο μας

Λένε ότι τα βιβλία είναι φίλοι, φίλοι για όλη μας τη ζωή. Φίλοι που μιλούν στο πνεύμα μας, στην καρδιά μας, στην ψυχή μας.  Φίλοι που μας ταξιδεύουν σε κόσμους  πρωτόγνωρους, σε κόσμους όμορφους και φωτεινούς. Είναι οι φίλοι που μας βοηθούν να ξεκλειδώσουμε τις  πόρτες των συναισθημάτων που κρύβουμε μέσα μας. Αυτούς τους φίλους πάντα εμείς θα ευγνωμονούμε.

Σήμερα Πέμπτη 14 Απριλίου 2022 ήρθε στο σχολείο μας,  για ακόμη μια φορά, η Κινητή Βιβλιοθήκη Βέροιας.

Ενθουσιασμένοι όλοι οι μαθητές του Σχολείου δανείστηκαν νέα βιβλία, «βιβλία-φίλους»,  που θα τους κρατήσουν συντροφιά στις ημέρες των διακοπών του Πάσχα.

Η δράση αυτή έγινε στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου (2 Απριλίου) και στοχεύει στην  τόνωση της αξίας της φιλαναγνωσίας.

010
013 2
008
dav
014
015
012 2

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ  ΕΠΙΣΚΕΨΗ  ΣΤΟΥΣ «ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ ΠΟΛΥΠΛΑΤΑΝΟΥ»

Την Τετάρτη 6 Απριλίου 2022 οι μαθητές/τριες  των   Δ΄, Ε΄ και  ΣΤ΄ Τάξεων  του Δημ. Σχολείου Πολυπλατάνου – Αρχαγγέλου επισκέφτηκαν  τον  χώρο  «Καταρράκτες Πολυπλατάνου».

Η επίσκεψη έγινε στα πλαίσια των προγραμμάτων  των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων που υλοποιούν στις τάξεις τους.

Όλοι οι μαθητές έδειξαν  έμπρακτα την αγάπη τους για το περιβάλλον και ανέδειξαν με τις ενέργειές τους την αξία του «εθελοντισμού».

Επίσης οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης κατέγραψαν τα προβλήματα της περιοχής και ετοίμασαν προτάσεις που θα παρουσιάσουν στο 3ο Δημοτικό Συμβούλιο Παίδων Δήμου Νάουσας.

9 Β 3
8 Β 2
6 Β 2
7 Β 3
5 Β 3
4 2
3 2
12 Β 2
11 2
14 Β 2
13 2
15 2
2 5

ΑΓΟΡΑ ΠΑΣΧΑΛΙΝΩΝ ΛΑΜΠΑΔΩΝ

Τη Δευτέρα  4  Απριλίου  2022 επισκέφτηκαν  το Σχολείο μας, ύστερα από συνεννόηση, εκπαιδευτικοί του ΕΕΕΕΚ  Νάουσας. (Εργαστήρι Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης  & Κατάρτισης)

Οι εκπαιδευτικοί  μίλησαν στους μαθητές  του Σχολείου μας για το έργο που επιτελείται στο ΕΕΕΕΚ Νάουσας καθώς και για τις δράσεις των μαθητών του ΕΕΕΕΚ.

Μία από τις δράσεις  αυτές είναι και η κατασκευή  πασχαλινών λαμπάδων.

Πασχαλινές λαμπάδες πολλών σχεδίων  τις οποίες με χαρά αγόρασαν οι μαθητές του Πολυπλατάνου και του Αρχαγγέλου, ευχόμενοι στους δημιουργούς του ΕΕΕΕΚ

«ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ & ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ»

011 1
013 1
007 1
012 1

«Γενίτσαροι και Μπούλες»

Κατασκευάζοντας τον «Πρόσωπο»

Μια αξέχαστη εμπειρία είχαν οι μαθήτριες και οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Πολυπλατάνου,  τη Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2022.

Συγκεκριμένα επισκέφθηκε το Σχολείο μας  ο τεχνίτης παραδοσιακών ενδυμασιών κ. Αλέξης Καρύδας και έδειξε στους μαθητές πώς κατασκευάζεται «ο Πρόσωπος»,   το σημαντικό αυτό στοιχείο της φορεσιάς των χορευτών του εθίμου της Νάουσας «Γενίτσαροι και Μπούλες».  Παράλληλα απάντησε σε πολλές ερωτήσεις των παιδιών σχετικά με τον «Πρόσωπο» και με το δρώμενο «Γενίτσαροι και Μπούλες», που βλέπουμε αυτές τις μέρες στους δρόμους της Νάουσας. Στη συνέχεια, με υλικά που μας έφερε ο κ. Καρύδας, κάθε μαθητής  ζωγράφισε και διακόσμησε τον δικό του «Πρόσωπο», τον οποίο πήρε μαζί του στο τέλος του προγράμματος, ως ανάμνηση της δράσης.

Το εκπαιδευτικό προσωπικό και οι μαθητές/τριες του Σχολείου ευχαριστούν θερμά τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού κ. Τριανταφύλλου Γεώργιο καθώς και τον τεχνίτη κ. Καρύδα Αλέξη για τη βιωματική αυτή δράση.