ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Οι μαθητές και μαθήτριες όλων των Τάξεων  του  Δημοτικού  Σχολείου Πολυπλάτανου, συνοδευόμενοι από τους αντίστοιχους εκπαιδευτικούς των τμημάτων παρακολούθησαν την Τρίτη 29/11/23 στο Βασιλικό θέατρο Θεσ/νίκης την παράσταση του Κθβε : Γκάρης το μιούζικαλ.  Η παράσταση της Παιδικής Σκηνής του ΚΘΒΕ,  μιλάει για αξίες ζωής όπως η αποδοχή της διαφορετικότητας, η προσφορά στον συνάνθρωπο και η δύναμη της αγάπης που ανατρέπει ακόμα και τους νόμους της φύσης. Χιούμορ, συγκίνηση, χορός, τραγούδια. Οι ήρωες, οι φίλοι μας τα ζώα, ανοίγουν διάλογο με τους θεατές που παρακολουθούν να στήνεται επί σκηνής το πιο διασκεδαστικό πάρτι.
«Η αγάπη είναι σαν το τριφύλλι: ρίχνεις μερικούς σπόρους και αυτό φυτρώνει και απλώνεται και γεμίζει ολόκληρο το χωράφι»

βασιλικό θέατρο 1

Εθισμός  και Διαδίκτυο                                                                                                 

Την Τετάρτη 23/11/2023 στο  ΔΣ Πολυπλάτανου πραγματοποιήθηκε ενδοσχολική

επιμόρφωση με θέμα “Εθισμός και Διαδίκτυο” με εισηγήτρια την κ. Ζάλιου.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν εκπαιδευτικοί, και μαθητές του σχολείου, αντλώντας χρήσιμες συμβουλές για το πως μπορούν να χρησιμοποιούν το διαδίκτυο με ασφάλεια. .

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της υλοποίησης δράσεων και παρεμβάσεων στο πλαίσιο Αγωγής Υγείας σε σχολικές μονάδες σε εθνικό επίπεδο με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του μαθητικού πληθυσμού σε θέματα δημόσιας υγείας

Ο εθισμός στο διαδίκτυο είναι μια σχετικά νέα μορφή εξάρτησης.Αναφέρεται στην περίπτωση όπου το διαδίκτυο αποκτά μεγαλύτερη σημασία και προτεραιότητα στη ζωή σου από τους φίλους, την οικογένεια , την εργασία σου και κυριαρχεί στην καθημερινότητα σου.

ενασχόληση με το διαδίκτυο 3

Εκπαιδευτικές συναντήσεις προς ενημέρωση

  • ΣΤ ’ΤΑΞΗ: Κάθε 1η Πέμπτη εκάστου μηνός 12:30-13:15.Υπεύθυνη εκπαιδευτικός κ. Παπαδοπούλου Λεμονιά.
  • Ε’ΤΑΞΗ: Κάθε 1η Παρασκευή εκάστου μηνός 9:00-9:40.Υπεύθυνη εκπαιδευτικός κ. Κάστρη Μαγδαληνή.
  • Δ’ΤΑΞΗ: Κάθε 1η Δευτέρα εκάστου μηνός 10:45-11:30.Υπεύθυνη εκπαιδευτικός κ.Χατζηκαλλινικίδου Μιχαέλα.
  • Γ’ΤΑΞΗ: Κάθε 1η Δευτέρα εκάστου μηνός 11:45-12:25.Υπεύθυνη εκπαιδευτικός κ.Νεστοροπούλου Αθηνά.
  • Β’ΤΑΞΗ: Κάθε τελευταία Παρασκευή εκάστου μηνός 9:00-9:40.Υπεύθυνη εκπαιδευτικός κ.Μπαξεβάνου Μαρία.
  • Α’ΤΑΞΗ: Κάθε 1η Πέμπτη εκάστου μηνός 9:00-9:40.Υπεύθυνη εκπαιδευτικός κ.Σιδηροπούλου Νικολέτττα.

Δημοτικό  Σχολείο Πολυπλάτανου και Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2023

Φέτος η Πανελλήνια και η Ευρωπαική Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού έχουν για σύνθημα : «Η Κίνηση δίνει Ζωή» προκειμένου να αναδειχθεί η θεμελιώδης σημασία της σωματικής άσκησης και του αθλητισμού για την υγεία και την ευημερία του ατόμου.

Το Δημοτικό Σχολείο Πολυπλάτανου ,πιστό στην αθλητική του παράδοση, συμμετείχε στον εορτασμό της συγκεκριμένης ημέρας με πληθώρα αθλητικών δράσεων με πρωτεργάτη την καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής κ. Σανιδά Ευθυμία και αρωγούς τον Σύλλογο Διδασκόντων.

Η ενεργοποίηση των μαθητών/τριών για συμμετοχή τους σε οργανωμένες αθλητικές δράσεις που είχαν σαν κύριο χαρακτηριστικό τους την κίνηση, πραγματοποιήθηκε  εντός  και εκτός του σχολικού χώρου  σκορπίζοντας ενθουσιασμό σε όλα τα παιδιά.

Ο σχεδιασμός του προγράμματος ,με κεντρικό στόχο τον συνδυασμό ψυχαγωγίας και άσκησης με γνώμονα την κίνηση που δίνει ζωή, ήταν ο ακόλουθος:

1)«Δρόμος Υγείας και Ευεξίας» : περπάτημα 1000μ. και 2023μ.

2) “Κινούμαι σημαίνει ζω» (αυτοσχέδια παιχνίδια συνεχούς κίνησης -αναζήτησης).

3) Αγώνες καλαθοσφαίρισης,

4) Αγώνες ποδοσφαίρου,

5)Αποτύπωση του συνολικού προγράμματος της ημέρας , σε όλους τους χώρους .


Έχοντας σύμμαχο τον καλοκαιρινό καιρό οι μαθητές/τριες του Δημοτικού Σχολείου Πολυπλάτανου (αλλά και οι δασκάλες) έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό και πέρασαν ένα χαρούμενο πρωινό με συνεχή κίνηση που έδωσε ζωή και χαρά.

Και του χρόνου

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

Ο Σύλλογος διδασκόντων και οι μαθητές του Δ. ΣΧ. Πολυπλάτανου ευχαριστούν θερμά την εταιρεία AVAX για την προσφορά όλων των υλικών ελαιοχρωματισμού προκειμένου να χρησιμοποιηθούν για τη βαφή των εσωτερικών χώρων του Δημοτικού Σχολείου.

“Καλό καλοκαίρι”

Ο Δ/ντής και οι εκπαιδευτικοί του Δημοτικού Σχολείου Πολυπλατάνου – Αρχαγγέλου εύχονται σε όλα τα παιδιά καθώς και στις οικογένειές τους «  ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ». Οι καλοκαιρινές διακοπές να κυλήσουν με υγεία και να είναι όπως ακριβώς τις φαντάζονται και τις προσμένουν οι μικροί μας μαθητές : με πολλά παιχνίδια, με πολλά γέλια , με πολλά μπάνια στη θάλασσα, με ανεμελιά και ξεγνοιασιά….

Αλλάζοντας βαθμίδα εκπαίδευσης – Από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο

Την Πέμπτη 18 Μαΐου 2023 οι μαθητές της ΣΤ΄Τάξης του Σχολείου μας επισκέφτηκαν το Γυμνάσιο Ειρηνούπολης. Η επίσκεψη έγινε στα πλαίσια του προγράμματος «Ομαλή μετάβαση από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο». Στο πρόγραμμα αυτό συμμετείχαν και οι μαθητές  ΣΤ΄ Τάξης του Αγγελοχωρίου και του Ζερβοχωρίου. Το καλωσόρισμα από τον Δ/ντή, τους καθηγητές και τους μαθητές του Γυμνασίου ήταν συγκινητικό. Οι μικροί μαθητές ξεναγήθηκαν στους χώρους, ενημερώθηκαν για τον τρόπο λειτουργίας του Γυμνασίου (προγράμματα, ωράριο, μαθήματα, εξετάσεις  κλπ) και με έξυπνα και πρωτότυπα παιχνίδια έγινε η πρώτη επαφή και εξοικείωση με το νέο περιβάλλον.  Ευχαριστούμε θερμά τον Δ/ντή του Γυμνασίου κ. Παπαδημητρίου Θωμά  καθώς και όλους τους συντελεστές αυτής της δράσης ( καθηγητές και  μαθητές)  για την άριστη  φιλοξενία τους.

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός – Πρώτες Βοήθειες

Την Πέμπτη 11 Μαΐου 2023, οι μαθητές και οι μαθήτριες του Δημ. Σχ. Πολυπλατάνου – Αρχαγγέλου παρακολούθησαν δίωρο βιωματικό σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών από την εκπαιδεύτρια – εθελόντρια του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κ. Λιούλια Χρύσα.

Οι μαθητές /τριες  ενημερώθηκαν, σε γενικές γραμμές, για το έργο που επιτελεί ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, καθώς και  για το πώς μπορούμε να προσφέρουμε βοήθεια σε πάσχοντα συνάνθρωπό μας, να τον ανακουφίσουμε ή  ακόμη και  να του σώσουμε τη ζωή. Ενημερώθηκαν για το τι μπορούμε να κάνουμε σε περιπτώσεις τραυματισμού,  ηλεκτροπληξίας,  λιποθυμίας, επιληψίας,  ρινορραγίας, σε περιπτώσεις πνιγμού από κατάποση κάποιου ξένου σώματος και πολλά άλλα σχετικά με θέματα υγείας. Οι ερωτήσεις  και οι απορίες των μαθητών ήταν πολλές και το δίωρο πολύ λίγο για ένα τόσο σημαντικό κεφάλαιο. Γι’ αυτό η κ. Χρύσα μας υποσχέθηκε ότι θα ξανάρθει στο σχολείο μας να συνεχίσει  αυτό το μάθημα ζωής.

Το εκπαιδευτικό προσωπικό και οι μαθητές/τριες  ευχαριστούν θερμά την κ. Λιούλια Χρύσα…