Επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πέλλας

Την Παρασκευή 12 Απριλίου επισκεφτήκαμε το αρχαιολογικό μουσείο Πέλλας. Εκεί
μας υποδέχτηκε η μαρμάρινη κεφαλή του Μ.Αλέξανδρου, το σπουδαίο πορτρέτο
του ξακουστού γλύπτη Λύσιππου. Πρόκειται για ένα σύγχρονο μουσείο του οποίου
τα εκθέματα είναι χωρισμένα σε θεματικές ενότητες. Στην αρχή παρακολουθήσαμε
βίντεο και ενημερωθήκαμε για το πώς ήταν η αρχαία Πέλλα. Έπειτα είδαμε
συλλογές με αντικείμενα από την καθημερινή ζωή των Μακεδόνων, από τον
δημόσιο βίο, από την θρησκευτική ζωή και από τα ταφικά έθιμα. Απαρατήρητα
φυσικά δεν πέρασαν και τα ψηφιδωτά δάπεδα.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ

Ενημερωτική δράση ευαισθητοποίησης των παιδιών για τα αδέσποτα ζώα πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας από εθελόντριες των φίλων ζώων Νάουσας. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν με ποιους τρόπους μπορούμε να βοηθήσουμε τα αδέσποτα,όπως η παροχή τροφής και φιλοξενίας όταν είναι εφικτό,καθώς και πόσο σημαντικό είναι να υιοθετούμε και όχι να αγοράζουμε ένα ζώο συντροφιάς.Η 4η Απριλίου ήρθε να μας θυμίσει πως κάθε ζωή είναι πολύτιμη και αξίζει την προσοχή και την αγάπη μας.

Ολοκλήρωση μαθημάτων κολύμβησης 2023-2024

Τη Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου ολοκληρώθηκαν τα μαθήματα κολύμβησης που πραγματοποιήθηκαν το τρίμηνο Δεκεμβρίου 2023- Φεβρουαρίου 2024 στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Νάουσας και στα οποία συμμετείχαν οι μαθητές/τριες των Γ’ και Δ’ τάξεων του σχολείου μας.

Εργαστήρια δεξιοτήτων Α΄τάξης

 Στα πλαίσια του μαθήματος των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων και στη Θεματική Ενότητα "Φροντίζω το Περιβάλλον", πήραμε άχρηστα υλικά και δημιουργήσαμε κάτι νέο από αυτά. Επίσης, φτιάξαμε ομαδικά μια αφίσα για την ανακύκλωση.                                       Πατήστε τον παρακάτω σύνδεσμο, για να δείτε τις δημιουργίες μας.
 https://padlet.com/nikolettasid86/padlet-c3vlw83mhiwlzcs0

E-Bug Οι μαθητές στη χώρα των μικροβίων

Τη Δευτέρα 05/02/2024 στο ΔΣ Πολυπλάτανου πραγματοποιήθηκε ενδοσχολική Δράση Αγωγής Υγείας με θέμα΄΄E-Bug Οι μαθητές στη χώρα των μικροβίων”. Την εκδήλωση παρακολούθησαν εκπαιδευτικοί, και μαθητές των Γ,Δ,Ε και ΣΤ τάξεων του σχολείου, αντλώντας χρήσιμες συμβουλές για το πως μπορούν να προφυλαχθούν και να παρέχουν προστασία στον εαυτό τους και στους άλλους. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της υλοποίησης δράσεων και παρεμβάσεων στο πλαίσιο Αγωγής Υγείας σε σχολικές μονάδες σε εθνικό επίπεδο με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του μαθητικού πληθυσμού σε θέματα δημόσιας υγείας.

Δράση εκπαιδευτικής ρομποτικής

Ο Σύλλογος Διδασκόντων και οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Πολυπλάτανου ευχαριστούν θερμά την Ακαδημία Ρομποτικής Αλεξάνδρειας και συγκεκριμένα τον κ.Ματζαρίδη Ηλία καθηγητή Φυσικών Επιστημών –Εκπ/κής Ρομποτικής και την κ.Ζίντρου Μαρία ειδική Παιδαγωγό Ρομποτικής,με τη συνδρομή των οποίων και με τη συμμετοχή όλων των μαθητών προέβησαν στην παρουσίαση του εκπαιδευτικού προγράμματος ΄΄ Ένταξη- Ενσωμάτωση Ατόμων με Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες΄΄ μέσω της Ρομποτικής στην καθημερινότητα. Το σεμινάριο διάρκειας τεσσάρων (4) ωρών υλοποιήθηκε την Τετάρτη 07-02-2024 δια ζώσης στο Δ.Σ. Πολυπλάτανου. Οι μαθητές συνεργάστηκαν κατά ομάδες και η δράση παρείχε στους μαθητές ποικίλα μαθησιακά αποτελέσματα.

Αφιέρωμα στην Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Στις 3 Δεκεμβρίου κάθε χρόνο γιορτάζεται παγκοσμίως η Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.
Έτσι και φέτος αφιερώσαμε διδακτικό χρόνο για αυτήν τη σπουδαία μέρα και οι μαθητές της Β’ τάξης, ύστερα από την προβολή βίντεο και τη συζήτηση που ακολούθησε, πέρασαν σε βιωματικές δραστηριότητες.
Προσπάθησαν , λοιπόν, να <<μπουν στη θέση>> των ανθρώπων αυτών, να αναπτύξουν όπως θα λέγαμε την ενσυναίσθηση, να κατανοήσουν ως ένα βαθμό τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν και να αποκτήσουν στάσεις και συμπεριφορές αποδοχής της διαφορετικότητας.

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο ΚΠΕ Νάουσας

Το κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Νάουσας επισκέφτηκαν οι μαθητές/τριες των Α’ και Β‘ τάξεων του σχολείου μας μαζί με τις εκπαιδευτικούς Νικολέττα Σιδηροπούλου και Μπαξεβάνου Μαρία, στις 13 Δεκεμβρίου 2023 και συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα << Τα κατορθώματα μιας δροσοσταλιάς>>.
Μετά την αφήγηση του παραμυθιού σε ψηφιακή μορφή στο χώρο του ΚΠΕ, οι μαθητές/τριες έλαβαν μέρος σε βιωματικές δράσεις όπως θεατρικό παιχνίδι και εικαστικά.
Στη συνέχεια επισκέφτηκαν το άλσος του Αγίου Νικολάου, στον τόπο δηλαδή που έδρασε σύμφωνα με το παραμύθι η Δροσοσταλιά.
Έτσι, τα παιδιά επέστρεψαν στο σχολείο γεμάτοι από εμπειρίες στη φύση και υποσχέθηκαν να φροντίζουν, να αγαπούν και να προστατεύουν το περιβάλλον.

 Δόντια γερά-στοματική υγεία για παιδιά στις Α’ και Β’ τάξεις

Στο πλαίσιο ανάπτυξης  και υλοποίησης δράσεων και Παρεμβάσεων Ευαισθητοποίησης και Ενημέρωσης στον μαθητικό πληθυσμό πραγματοποιήθηκε Δράση Αγωγής Υγείας στη θεματική ενότητα ‘’Δόντια Γερά-Στοματική Υγεία για παιδιά στις Α΄και Β΄Τάξεις”.