ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

Ο Σύλλογος διδασκόντων και οι μαθητές του Δ. ΣΧ. Πολυπλάτανου ευχαριστούν θερμά την εταιρεία AVAX για την προσφορά όλων των υλικών ελαιοχρωματισμού προκειμένου να χρησιμοποιηθούν για τη βαφή των εσωτερικών χώρων του Δημοτικού Σχολείου.

“Καλό καλοκαίρι”

Ο Δ/ντής και οι εκπαιδευτικοί του Δημοτικού Σχολείου Πολυπλατάνου – Αρχαγγέλου εύχονται σε όλα τα παιδιά καθώς και στις οικογένειές τους «  ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ». Οι καλοκαιρινές διακοπές να κυλήσουν με υγεία και να είναι όπως ακριβώς τις φαντάζονται και τις προσμένουν οι μικροί μας μαθητές : με πολλά παιχνίδια, με πολλά γέλια , με πολλά μπάνια στη θάλασσα, με ανεμελιά και ξεγνοιασιά….

Αλλάζοντας βαθμίδα εκπαίδευσης – Από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο

Την Πέμπτη 18 Μαΐου 2023 οι μαθητές της ΣΤ΄Τάξης του Σχολείου μας επισκέφτηκαν το Γυμνάσιο Ειρηνούπολης. Η επίσκεψη έγινε στα πλαίσια του προγράμματος «Ομαλή μετάβαση από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο». Στο πρόγραμμα αυτό συμμετείχαν και οι μαθητές  ΣΤ΄ Τάξης του Αγγελοχωρίου και του Ζερβοχωρίου. Το καλωσόρισμα από τον Δ/ντή, τους καθηγητές και τους μαθητές του Γυμνασίου ήταν συγκινητικό. Οι μικροί μαθητές ξεναγήθηκαν στους χώρους, ενημερώθηκαν για τον τρόπο λειτουργίας του Γυμνασίου (προγράμματα, ωράριο, μαθήματα, εξετάσεις  κλπ) και με έξυπνα και πρωτότυπα παιχνίδια έγινε η πρώτη επαφή και εξοικείωση με το νέο περιβάλλον.  Ευχαριστούμε θερμά τον Δ/ντή του Γυμνασίου κ. Παπαδημητρίου Θωμά  καθώς και όλους τους συντελεστές αυτής της δράσης ( καθηγητές και  μαθητές)  για την άριστη  φιλοξενία τους.

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός – Πρώτες Βοήθειες

Την Πέμπτη 11 Μαΐου 2023, οι μαθητές και οι μαθήτριες του Δημ. Σχ. Πολυπλατάνου – Αρχαγγέλου παρακολούθησαν δίωρο βιωματικό σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών από την εκπαιδεύτρια – εθελόντρια του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κ. Λιούλια Χρύσα.

Οι μαθητές /τριες  ενημερώθηκαν, σε γενικές γραμμές, για το έργο που επιτελεί ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, καθώς και  για το πώς μπορούμε να προσφέρουμε βοήθεια σε πάσχοντα συνάνθρωπό μας, να τον ανακουφίσουμε ή  ακόμη και  να του σώσουμε τη ζωή. Ενημερώθηκαν για το τι μπορούμε να κάνουμε σε περιπτώσεις τραυματισμού,  ηλεκτροπληξίας,  λιποθυμίας, επιληψίας,  ρινορραγίας, σε περιπτώσεις πνιγμού από κατάποση κάποιου ξένου σώματος και πολλά άλλα σχετικά με θέματα υγείας. Οι ερωτήσεις  και οι απορίες των μαθητών ήταν πολλές και το δίωρο πολύ λίγο για ένα τόσο σημαντικό κεφάλαιο. Γι’ αυτό η κ. Χρύσα μας υποσχέθηκε ότι θα ξανάρθει στο σχολείο μας να συνεχίσει  αυτό το μάθημα ζωής.

Το εκπαιδευτικό προσωπικό και οι μαθητές/τριες  ευχαριστούν θερμά την κ. Λιούλια Χρύσα…

Παρουσίαση – διάλεξη για τη στοματική υγιεινή από τον οδοντίατρο κ. Καλώτα Αναστάσιο

Η υγεία της ψυχής και του σώματος αναμφισβήτητα είναι το πολυτιμότερο αγαθό για κάθε άνθρωπο. Η στοματική υγεία αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της γενικής υγείας και συντελεί στην ποιότητα ζωής του ατόμου. Στόχος του σχολείου είναι, μέσα από στοχευμένες δράσεις , συνήθως βιωματικές δράσεις, η παροχή εκπαίδευσης που ενισχύει ή διατηρεί στάσεις και συμπεριφορές υπευθυνότητας σε ζητήματα υγείας, συνεπώς και σε ζητήματα στοματικής υγείας. 

Προκειμένου να πετύχουμε τον στόχο αυτόν, προσκαλέσαμε ένα  μέλος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Ημαθίας να επισκεφθεί το Δημοτικό Σχολείο Πολυπλατάνου-Αρχαγγέλου και να μας κάνει μια ενημερωτική διάλεξη-παρουσίαση πάνω σε θέματα στοματικής υγείας.

Στο κάλεσμά μας ανταποκρίθηκε ο οδοντίατρος κ. Καλώτας Αναστάσιος. Εκπαιδευτικοί και μαθητές ευχαριστούμε θερμά τον κ. Καλώτα για την τόσο σημαντική και ενδιαφέρουσα παρουσίαση.

IMG 70da375042750f718ccfb6f9b1ef6561 V 479x640 1