Δημοτικό  Σχολείο Πολυπλάτανου και Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2023

Φέτος η Πανελλήνια και η Ευρωπαική Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού έχουν για σύνθημα : «Η Κίνηση δίνει Ζωή» προκειμένου να αναδειχθεί η θεμελιώδης σημασία της σωματικής άσκησης και του αθλητισμού για την υγεία και την ευημερία του ατόμου.

Το Δημοτικό Σχολείο Πολυπλάτανου ,πιστό στην αθλητική του παράδοση, συμμετείχε στον εορτασμό της συγκεκριμένης ημέρας με πληθώρα αθλητικών δράσεων με πρωτεργάτη την καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής κ. Σανιδά Ευθυμία και αρωγούς τον Σύλλογο Διδασκόντων.

Η ενεργοποίηση των μαθητών/τριών για συμμετοχή τους σε οργανωμένες αθλητικές δράσεις που είχαν σαν κύριο χαρακτηριστικό τους την κίνηση, πραγματοποιήθηκε  εντός  και εκτός του σχολικού χώρου  σκορπίζοντας ενθουσιασμό σε όλα τα παιδιά.

Ο σχεδιασμός του προγράμματος ,με κεντρικό στόχο τον συνδυασμό ψυχαγωγίας και άσκησης με γνώμονα την κίνηση που δίνει ζωή, ήταν ο ακόλουθος:

1)«Δρόμος Υγείας και Ευεξίας» : περπάτημα 1000μ. και 2023μ.

2) “Κινούμαι σημαίνει ζω» (αυτοσχέδια παιχνίδια συνεχούς κίνησης -αναζήτησης).

3) Αγώνες καλαθοσφαίρισης,

4) Αγώνες ποδοσφαίρου,

5)Αποτύπωση του συνολικού προγράμματος της ημέρας , σε όλους τους χώρους .


Έχοντας σύμμαχο τον καλοκαιρινό καιρό οι μαθητές/τριες του Δημοτικού Σχολείου Πολυπλάτανου (αλλά και οι δασκάλες) έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό και πέρασαν ένα χαρούμενο πρωινό με συνεχή κίνηση που έδωσε ζωή και χαρά.

Και του χρόνου